Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Albirea dentară

Te-ai gândit vreodată să îți albești dinții?

În prezent albirea dentară este cea mai cerută procedură cosmetică, având scopul de a îmbunătății aspectul estetic.

Când înaintăm în vârstă dinții încep să se închidă la culoare sau să devină mai galbeni. 

De asemenea există riscul ca dinții să se păteze ca urmare a consumului anumitor alimente sau băuturi sau în urma administrării diferitelor medicamente.

Orice aliment sau bautură ce patează o haina albă ne va pata și dinții.

După cum știți, cafeaua este una dintre băuturile care provoacă apariția petelor de culoare închisă pe suprafața dinților. În afara de cafea, ceaiul sau sucurile de fructe de culoare închisă sunt și ele dăunătoare. 

Petele nu vor apărea imediat după consumul acestor băuturi ci efectul lor se va vedea în timp și devin mai vizibil odată cu înaintarea în vârstă.

Nici băuturile acide nu sunt mai bune. De exemplu vinul roșu, cola sau sucurile de grapefruit pot determina pe lângă pătarea dinților și apariția eroziunii dentare.

Se recomandă utilizarea moderată a acestor băuturi precum și clătirea cu apă imediat după ce le consumați. 

Reține că alimentele închise la culoare, cele cu aciditate ridicată, dar şi coloranţii alimentari afectează cel mai des culoarea dinţilor. 

În afara de alimentele pe care le consumăm, fumatul cauzează și el îngălbenirea dinţilor. Nicotina se depune pe smalţul dinţilor, ceea ce conduce în timp la îngălbenirea dinţilor, precum şi alte apariția altor probleme ale gingiilor (paradontoza).

Înaintarea în vârstă – odată cu înaintarea în vârstă, structura dinţilor suferă modificări care pot duce la îngălbenirea dinţilor

Fluorul în exces (fluoroză) poate afecta de asemenea dantura. Florul se găsește în apa pe care o bem, dar şi în pastă de dinţi. Se recomandă folosirea unei cantități mici de pastă de dinți. 

Există şi medicamente care pot afecta culoarea dinţilor, cum ar fi antibioticele (amoxicilina, minociclina sau tetraciclina), în special atunci când sunt administrate copiilor.

Lipsa unei bune igiene dentare: este recomandat să ne spălam pe dinți de cel puțin două ori pe zi și să folosim ață dentară și apă de gură. 

Cum se face albirea dinților:

Petele superficiale pot fi îndepărtate acasă, utilizând diverse produse specifice achiziționate de la farmacii sau magazine de specialitate: benzi de albire, truse de albire pentru acasă, pastă de dinți sau soluții de clătire. Există și remedii naturale pe care le poți încerca, precum consumul anumitor fructe sau legume.

Rezultatele și durata unui tratament depind în mare masura de modul în care îți îngrijești dinții.

Încearcă să eviți pătarea dinților cu diverși pigmenți alimentari, astfel încât să nu fie necesară utilizarea frecventă a produselor de albire.

Soluții de albire a dinților pe care le poți încerca acasă

  • Gelul de albire dentară Moon conține o formulă inovatoare și unică ce este alcătuită din ingrediente naturale special alese pentru a oferi dinților o albire cu până la 8 nuanțe, în timp ce îngrijește smalțul și sănătatea gingiilor. Suficient de puternic pentru a albi chiar și dinții afectați de pete dure însă suficient de delicat pentru a preveni sensibilitatea. 
  • Sistemul de albire Moon Whitening USB combină puterea dispozitivului cu tehnologie cu LED Rece, echipat cu 16 led-uri individuale împreună cu cea mai avansată formulă de albire dentară pentru a-ți oferi rezultate profesionale din confortul casei tale, fără să cauzeze sensibilitate sau durere, totul în doar 16 minute pe zi.
  • Sistemul de albire Moon Whitening Wireless este dotat cu un dispozitiv cu tehnologie Dual LED de ultimă generație, echipat cu 32 de led-uri individuale și cu 2 moduri de tratament (lumină albastră și lumină roșie) care dezvoltă o putere de 5 ori mai mare decât un dispozitiv de albire obișnuit astfel încât să-ți poată oferi cele mai bune, rapide și durabile rezultate posibile. 
  • Tehnologie Dual LED : Modul cu lumină albastră rece accelerează albirea dinților și descompune moleculele ce cauzează îngălbenirea lor. Modul de igienizare utilizează terapia cu lumină roșie pentru a steriliza dinții, întări gingiile și ucide bacteriile, ferindu-te astfel de apariția gingivitei, gingiilor inflamate și gingiilor retrase în timp ce îți menține respirația proaspătă. 
  • Sistemul de albire Moon Whitening Battery este special gândit pentru a-ți oferi rezultate rapide și de durată fiind dotat cu 5 led-uri mari cu lumină rece și un timer încorporat pentru ca tu să te bucuri de activitățile preferate în timp ce sistemul își face treaba, fără să fii stresat de oprirea dispozitivului la timp. Fără sensibilitate, doar 3 pași simpli și 10 minute pe zi în timp ce lucrezi, asculți muzică, citești cartea preferată, faci duș, te machiezi sau urmărești serialul favorit. 

Leave a comment